Volop kansen in de week van Zorg en Welzijn

0
106

STREEK – Tijdens de Week van Zorg en Welzijn van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart organiseren zorg- en welzijnsorganisaties ruim 300 activiteiten in het noorden. De grootste sector van Nederland voert hiermee voor het zevende achtereenvolgende jaar campagne, waarbij op een laagdrempelige en effectieve manier kennis gemaakt kan worden met het werken in de zorg. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn is het mogelijk om mee te lopen met zorg- en welzijnsprofessionals of om kennis te maken met het werkveld. Er staan zelfs speeddates gepland waar geïnteresseerden meteen kunnen solliciteren bij de instelling van hun keus. In het Westerkwartier zetten onder meer Het Zonnehuis in Zuidhorn en de Hoge Heem in Grootegast hun deuren open. De gemeente Westerkwartier vindt goede zorg ook belangrijk en besteed daarom graag aandacht aan dit initiatief. Wethouder Bert Nederveen van Welzijn,  Wmo en Werk en Inkomen onderstreept het belang van aandacht voor deze week en het werken in de zorg: “De zorg heeft mensen nodig. De behoefte aan personeel in de zorg is groot, ook in het Westerkwartier. Ik roep inwoners dan ook op deze week de kans te grijpen en een kijkje te nemen in de deelnemende zorginstellingen in onze gemeente en bij de diverse activiteiten, die zij organiseren.”Wethouder Bert Nederveen bezoekt zelf donderdag 14 maart woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast. Donderdag 21 maart gaat hij naar de Buurthuiskamer in Zuidhorn en in Aduard.Meer informatie over de activiteiten tijdens de week van Zorg en Welzijn is te vinden op www.wzwnoord.nl.