Zuidhornse dames staan op het punt door te breken in televisieland

0
1012

ZUIDHORN – Dikke vriendinnen zijn het. Emma Bloem en Esmee Kamphuis, allebei 18 jaar oud en wonend in Zuidhorn. Zoals zoveel meiden van die leeftijd kijken ze graag series op Netflix en televisie. Er zelf in kunnen schitteren was een langgekoesterde droom van Emma.

“Zolang ik me kan herinneren wilde ik al actrice worden. Ik zit bij toneelclubjes en vindt acteren super leuk. Een lerares van mij wees op de mogelijkheid om te figureren in series. Daar had ik zelf nog nooit aan gedacht. Ik vond toen een site, ‘In The Picture’, waar je je aan kunt melden als figurant of publiek voor tv-programma’s. Hier zag ik dat je je zelfs aan kunt melden om mee te spelen in Goede Tijden Slechte Tijden.” En laat dat nou net het favoriete programma van Esmee zijn. “Toen ik dat hoorde wilde ik meteen meedoen. Ik zei tegen Emma; laten we ons samen aanmelden.” De beide dames schreven zich in en een dag later kregen ze al een mailtje dat ze geboekt waren. “Dat was echt bizar. Er waren 50 aanmeldingen voor GTST en alleen wij werden geboekt. Binnen een dag!” vertelt Esmee blij. 

De dames mochten naar Aalsmeer, waar ze in twee verschillende scènes zouden figureren. In de hal van de studio kwamen ze niemand minder dan GTST-icoon Ludo Sanders tegen. Dat begon goed. “We moesten drie setjes met kleding meenemen en daar werden dan twee uitgekozen. Dat was nogal een gedoe, want uiteindelijk wilde de dame van de styling dat we een jasje aantrokken. Maar ik paste ‘m niet en bij Emma stond ‘ie eigenlijk niet zo goed. Dus toen werd het toch weer onze eigen kleding.” De scènes werden opgenomen in de ConceptStore en Esmee en Emma moesten doen alsof ze aan het winkelen waren. “Dat was nog best lastig. Want in mijn ooghoek stond ‘Janine’ de hele tijd en daar werd ik wel zenuwachtig van. Ik moest ook heel erg mijn best doen niet in lachen uit te barsten.”

Op de vraag of het bij dit eenmalige avontuur blijft, zijn de dames heel stellig. Nee. Ze hebben zich zelfs al ingeschreven bij het volgende castingbureau. Emma; “We staan nu ingeschreven bij twee castingbureaus. Eén daarvan doet onder andere de casting voor HEMA, McDonalds en Albert Heijn. Esmee is zelfs alweer geboekt voor Goede Tijden Slechte Tijden. Ik heb dan een examen Duits, daar baal ik echt van. Maar ik ben er nu wel achter gekomen dat ik het acteren voor de camera super leuk vind. We hebben ons ook aangemeld voor de opnames van een nieuwe Netflix serie. Een horror is dat. Dat lijkt ons echt te gek. Een beetje rennen door een bos en gillen.” Het is duidelijk, we gaan nog veel van deze meiden horen. In de week van 26 april zijn ze alvast in Goede Tijden Slechte Tijden te zien, maar houd je televisie de komende tijd goed in de gaten. Ongetwijfeld komen ze nog veel vaker voorbij.