1500 leerlingen doen mee aan zwerfvuilactie

0
214

STREEK – Leerlingen van basisscholen in het Westerkwartier hebben op vrijdagmorgen 22 maart een actie gehouden om zwerfvuil in hun woonomgeving op te ruimen. Maar liefst 24 basisscholen uit de gemeente Westerkwartier deden mee. Wethouder Hielke Westra gaf op 22 maart om 10.00 uur het startschot voor de actie bij samenwerkingsschool Op Wier in Ezinge. Deze school uit de voormalige gemeente Winsum/Middag deed voor de eerste keer mee aan de actie.  De leerlingen van de Kromme Akkers in Garnwerd waren eveneens aanwezig om mee te helpen met het opruimen van het zwerfvuil in de omgeving. De actie werd financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Westerkwartier en georganiseerd door de Stichting NDCE die zijn activiteiten richt op de leerlingen van het basisonderwijs. NDCE stelde de handschoenen en prikkers beschikbaar. Hoeksema’s Regionale Milieudiensten zorgde voor het gescheiden afvoeren van het afval.