Robert van Dijken

0
580

Voorzitter Volleybalvereniging Voklubol

OLDEHOVE – “Voklubol bestaat inmiddels alweer meer dan 40 jaar, in 2016 hebben we een groot feest gevierd. Toen organiseerden we zelfs een grote reünie, waar ongeveer 150 oud-leden op af kwamen. Zelf zit ik sinds zes jaar bij de vereniging. Bij de eerste ledenvergadering heb ik toen aangegeven de jeugdzaken wel op me te willen nemen. Dat heb ik twee jaar gedaan. Het jaar daarop ging de toenmalige voorzitter weg en kwam er iemand die de jeugdzaken beter onder de knie had. Ik heb toen met liefde plaats gemaakt bij de jeugd en de rol van voorzitter op me genomen. Van jongs af aan was ik altijd al aan het volleyballen. Nooit bij een vereniging hoor, maar met bedrijven- en straattoernooien stond ik wel vooraan om mee te doen. Toen ik nog op school zat werd er ook een toernooi georganiseerd in Assen waar ik aan mee heb gedaan. De affiniteit met de sport was er dus altijd al wel. Door mijn werk kwam het er echter nooit echt van om me bij een vereniging aan te sluiten. Toen Voklubol hier in Oldehove een toernooi organiseerde, zei een vriend van me; ‘Ik zie je komende training, hè!’. Het was eigenlijk niet echt een keus meer, haha. Ik werd heel enthousiast en heb me toch aangemeld bij de vereniging. Ik had toen dus nog niet heel veel ervaring, maar dat is bij Voklubol geen probleem. We zijn op dit moment zelfs op zoek naar nieuwe leden die nog geen ervaring hebben. Onze herenteams doen het op dit moment zo goed dat ze beiden gepromoveerd zijn naar hogere klassen. Dat is super goed natuurlijk, maar het zorgt misschien wel voor een drempel bij nieuwe leden die nog geen ervaring hebben. We merken ook dat het aantal leden iets terugloopt. Daarom willen we een nieuw herenteam samenstellen met leden die gewoon voor de lol een balletje willen slaan. Het wordt dan ook makkelijker voor de jeugd om door te stromen naar een van de teams. Dames zijn natuurlijk ook welkom bij ons, we hebben nu twee damesteams, een mixed team en nog enkele jeugdteams. Eigenlijk mag iedereen met affiniteit met volleybal, of die graag wil leren spelen, zich aanmelden. We vinden dan geheid een geschikt en gezellig team. Aanmelden kan via onze site, www.voklubol.nl.”