Feestelijke start Boekenweek met eerste editie DichterbijWesterkwartier

0
169

ZUIDHORN – De eerste editie van het dichtersfestival DichterbijWesterkwartier trok afgelopen zaterdag ruim 80 bezoekers. Wethouder Hielke Westra opende de avond met een verhaal over de rijkdom van de cultuur in het Westerkwartier. De dichters werden vervolgens door Remco Ekkers geïntroduceerd. Aly Frije schrijft in het Oost-Gronings en las een paar gedichten en een gevoelig verhaal voor. Jane Leusink droeg tweemaal een deel van een gedicht voor, Tom Withaar las gedichten voor met haarscherpe observaties, Willem Tjebbe Oostenbrink liet horen hoe ongelooflijk rijk het Westerkwartiers is en Meindert Talma nam tot slot het publiek mee in een hilarisch verhaal over zijn deelname aan ‘Twee voor Twaalf’. De organisatie kijkt tevreden terug op een gevarieerde avond. De opbrengst gaat naar internationale projecten op het gebied van gezondheid, armoede en ongeletterdheid.