Handen uit de mouwen in Niekerk

0
471

NIEKERK – Afgelopen zaterdag togen zo’n 15 vrijwilligers uit Niekerk-Oldekerk-Faan met kruiwagens en schoppen naar het Zuiderpark om een begin te maken met de herinrichting van het park. De Stichting Dorpsbelangen Niekerk-Oldekerk-Faan kreeg het park vorig jaar van de gemeente in erfpacht en ontwierp een plan om het park weer een levendige ontmoetingsplek te laten worden. In de eerste fase wordt gericht op het aanleggen van nieuwe begroeiing, die biodiversiteit als uitgangspunt neemt. De stichting streeft naar zoveel mogelijk verschillende soorten bomen en struiken, die aantrekkelijk zijn voor vogels, vlinders, bijen en insecten. Zaterdag werden zes fruitbomen, een ‘bijenboom’ en honderden struiken geplant. Rododendrons, vlinderstruiken, bessen, die het park straks een fleurig aanzien geven en tegelijkertijd goed zijn voor de biodiversiteit. De ‘bijenboom’ werd gedoneerd door de stichting Bijen is Leven, die zich inzet om de terugloop van bijen in Nederland tegen te gaan. In de loop van het jaar wordt in het park gestart met de aanleg van speelvoorzieningen voor kinderen en een amfitheater.