Martin van Rijn

0
659

Voorzitter Sportvereniging Noordhorn

“Sinds ongeveer anderhalf seizoen ben ik aangesloten bij de Sportvereniging Noordhorn. Ik kende iemand die daar sportte en die heeft mij een keer meegenomen. Dat was zo leuk dat ik besloot mij aan te melden. Ik woon zelf in Grijpskerk, een aantal overige leden ook. Elke week reizen we gezamenlijk naar Noordhorn. Dat is wel een flinke wereldreis, haha. Maar op deze manier stimuleren we elkaar wel om elke week te gaan. Wanneer je in je eentje naar de sportschool gaat, dan ben je toch sneller geneigd een keertje over te slaan. We sporten aan de Oosterweg in Noordhorn en De Sportvereniging biedt twee avonden sport aan; recreatief badminton op donderdag en Keep Fit op dinsdag. Ik doe zelf mee aan Keep Fit. Dat is een uur gymmen onder de bezielende leiding van juf Aafke Voskes. Zij bedenkt elke week weer iets nieuws wat we dan kunnen doen, dat is echt zo leuk. De oefeningen zijn vooral gericht op het soepel blijven. We beginnen met een warming-up en daarna doen we dus de oefeningen. Geen gekke dingen als apenkooi hoor, maar hetzelfde wat je in de sportschool zou kunnen doen. Het leuke hiervan is dat we elkaar als groep oppeppen. Wanneer je in je eentje sport, zoek je toch minder je grenzen op. Na het uurtje gymmen gaan we altijd nog even volleyballen met z’n allen. Dat is echt hilarisch. We zijn natuurlijk allemaal amateurs in het volleybal, dus we doen maar wat. Ook al nemen sommige leden het wél heel serieus. Bij dit clubje zitten nu zo’n 15 mensen. De jongste deelnemer is ongeveer midden veertig. Het zou leuk zijn als we deze groep nog wat uit kunnen breiden. Bert Hummel is een paar jaar onze voorzitter geweest, maar hij wilde het stokje eigenlijk wel overdragen. Ik vind het zo’n leuke club, dat ik aangeboden heb het voorzitterschap over te nemen. De vereniging is niet zo heel groot, dus dat is niet een bezigheid die veel tijd opslokt. Ik zou het wel leuk vinden wanneer we meer leden kunnen krijgen. Mensen die geïnteresseerd zijn mogen altijd twee keer vrijblijvend meedoen. Daarna kunnen ze zich aanmelden via onze website; sportverenigingnoordhorn.nl. Een lidmaatschap kost 85 euro per seizoen, het seizoen loopt van september tot mei. Ik kan het echt iedereen aanraden, het is een perfecte manier van je lijf soepel houden en veel plezier maken met een leuke groep mensen.”