Eran Wajsenblum

0
336

ZUIDHORN – Eran Wajsenblum, afgestudeerd als blokfluitist aan het conservatorium van Amsterdam en Utrecht, heeft ervoor gekozen zich in de provincie Groningen te vestigen. Eran Wajsenblum begon zijn studie in 1987 in Israël. Hij reisde daarna naar Nederland om zijn studie voort te zetten aan het Utrechts Conservatorium en haalde in 2003 zijn Bachelor of Music. Wajsenblum won tijdens zijn studie verschillende belangrijke concoursen, waaronder de Keren Sharet Competition. Na zijn afstuderen heeft hij zich ondergedompeld in de geschiedenis en methodologie van de blokfluit, als uitvoerend musicus en als docent. Samen met Robert Koolstra, klavecinist, heeft hij een barok ensemble opgericht; ‘The Duchess’. Voor elk project nodigen zij andere musici uit. Zij hebben allemaal gewerkt met orkesten en dirigenten uit heel Europa. Werken van Telemann, Vivaldi en Purcell zijn bij hen zeer geliefd. Binnenkort gaan de heren op 13 april om 20.00 uur een concert geven in de Hervormde Kerk te Zuidhorn. Entree is 12,50 euro  Kaarten zijn bij de kerk verkrijgbaar. Na afloop is er gelegenheid voor een hapje en een drankje en kan men kennis maken met  deze jonge musici en gezellig nog even na praten.