Kinderen in aanloop naar Healthy Ageing Tour in gezonde stemming

0
200

SURHUISTERVEEN – In aanloop naar de Healthy Ageing Tour-etappe in Surhuisterveen op 11 april zijn 900 basisschoolkinderen in Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel helemaal in de gezonde stemming. Onlangs werden tien basisscholen in deze gemeenten bezocht met het ‘Van Bidon tot Broodtrommel-programma’ van het Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), waarbij de kinderen een gastles kregen over voeding en beweging. Daarnaast werd er gesproken over wat kinderen tijdens het ontbijt eten en drinken, welke sporten ze doen en hoeveel je moet bewegen om bepaald eten helemaal te verbranden. Elke klas werd door HANNN uitgedaagd om tot en met de dag van de Healthy Ageing Tour-etappe in Surhuisterveen elke dag een Daily Mile te doen; iedere dag een kwartier extra bewegen, hardlopen of wandelen. De klassen die het volhouden tot en met de Healthy Ageing Tour, zullen worden gehuldigd op het officiële podium in Surhuisterveen. Na de lessen mocht er nog gefietst worden op de speciaal ter beschikking gestelde BMX fietsen. Omdat Wielercomité Surhuisterveen alle generaties in de regio wil betrekken bij de Healthy Ageing Tour etappe op 11 april, wordt die dag een gezondheidsplein georganiseerd met allerlei activiteiten voor de oudste groepen van de basisscholen. Meer dan driehonderd kinderen zullen hier een heel divers aanbod aan activiteiten voorgeschoteld krijgen. Ook zullen de klassen die meedoen aan de Daily Mile op het parcours van de wielerkoers de finale mijl lopen en na afloop met een speciale medaille worden gehuldigd op het officiële podium. Een mooie beloning voor vijf weken extra bewegen en meer aandacht voor een gezonde leefstijl.