NLDoet op herkansing in Kommerzijl

0
307

KOMMERZIJL – Waar NLDoet in Kommerzijl twee weken geleden letterlijk in het water viel, daar was de herkansing afgelopen weekend een ongekend succes. Ouders, opa’s, kinderen en leerkrachten sloegen de handen ineen om ervoor te zorgen dat de kinderen uit het dorp de komende zomermaanden lekker buiten kunnen spelen, ontdekken en leren.

Het schoolplein van CBS De Rietstek in Kommerzijl kon wel wat extra uitdaging en speelgelegenheid gebruiken. Vooral op het aspect ‘samen’ wilde de school wat extra nadruk leggen. Met een groep van circa 25 vrijwilligers werd er zaterdagochtend gebouwd aan een nieuwe omgeving voor de kinderen. Rond 8.30 uur werden de materialen door t Faan Speeltoestellen uit Leek bezorgd en na een kopje koffie konden de toestellen op de daarvoor bestemde plaats worden opgebouwd. In school werden eveneens de handen flink uit de mouwen gestoken. Kasten voor de te realiseren bibliotheek werden in elkaar gezet, het kleuterlokaal schoongemaakt, heringericht en het huisje geverfd. Om 12.00 uur werd er gezamenlijk geluncht, aangeboden door Bakker Smit. Een heerlijke beloning voor een prachtige, productieve ochtend op de Rietstek.