Neil Young Festival Zuidhorn overtreft zichzelf

0
541

ZUIDHORN – Het Neil Young Festival in Zuidhorn trok dit jaar meer dan 300 bezoekers, die zowel in als rondom Zalencentrum Balk genoten van muziek, eten, drinken en elkaars gezelschap. De organisatie is van mening dat deze editie alle voorgaande ruim overtroffen heeft. Het zalencentrum werd volledig benut, door in elke zaal optredens en activiteiten aan te bieden. Zo speelde Band zonder Neil in een gecreëerde huiskamer een kamerconcert en deden alsof ze met z’n vieren een leuke avond zonder publiek hadden. Op het podium in de grote zaal waren gedurende de dag vier bands te zien uit Duitsland, België en Nederland die stuk voor stuk spetterende concerten gaven. Tussen de hoofdoptredens door speelden diverse bands in de Tuinzaal op een kleiner podium, waar ook diverse jamsessies en een paar solo optredens werden gehouden. Na een optreden in de Tuinzaal betraden de Steffen Siegel band uit Duitsland ook nog het grote podium, waar de gitarist nog een aantal keren tussen het publiek sprong en zijn gitaarspel deelde in de menigte. Tegen 16.00 uur werd de barbecue aangestoken. Tussendoor hebben de bezoekers en vele muzikanten buiten op het plein in het mooie weer nog verschillende songs gespeeld. De afsluiting werd verzorgd door de Belgische band LeNoise die maar liefst twee uur lang zich volledig gaven aan het publiek. Ondanks dat het publiek al 10 uur lang 85 verschillende songs van Neil Young en CSN&Y hadden gehoord, had iedereen nog voldoende energie om los te gaan op de dansvloer met deze goede band. Na een daverend applaus werd het festival afgesloten door organisator Arnold Wegman, die meer dan tevreden terugkijkt op een mooie dag, waar weer vele nieuwe (internationale) vriendschappen zijn ontstaan.