Opfriscursus verkeersregels in Gasthorn

0
388

ZUIDHORN – Afgelopen donderdag werd in de Gasthorn in Zuidhorn een opfriscursus verkeersregels georganiseerd door Stichting Bevordering Verkeerseducatie. De SBV heeft als doel de verkeersveiligheid in Noord-Nederland te vergroten door verkeersonderwijs aan weggebruikers in alle leeftijdscategorieën te verzorgen. In de Gasthorn was het de beurt aan de Senioren Vereniging Westerkwartier en de Christelijke Ouderenorgansiatie PCOB. Dertig senioren verzamelden zich in de Gasthorn voor de theoretische voorlichting, gegeven door Theunis Kats. Froukje Broersma van de Seniorenvereniging nam de organisatie op zich. “In Zuidhorn zelf is de afgelopen jaren natuurlijk veel veranderd, met de nieuwbouwwijken, de brug en zo kan ik nog wel meer situaties noemen. Ik ken ook veel senioren die hierdoor bekeurd zijn. De opfriscursus is overigens niet alleen bedoeld voor senioren hoor. Andere organisaties en verenigingen kunnen zich eveneens melden. Ik denk dat dat voor iedereen nuttig kan zijn.” Tijdens de voorlichting heeft Theunis onder andere de verkeersborden besproken en kort informatie gegeven over scootmobielen in het verkeer.