Snelle tijden, kleurrijk parcours en geld voor het goede doel; dát is de LEGiO-run!

0
311

GROOTEGAST – Afgelopen zaterdag werd alweer de vierde editie van de LEGiO-run in Grootegast gehouden. De LEGiO-run is meer dan alleen een hardloopwedstrijd. Alleen al in aanloop naar het evenement werden de inwoners uit Grootegast én omliggende dorpen betrokken bij de voorbereidingen. Op de dag zelf was er van alles te doen, van muziek, via marktkramen naar geld inzamelen voor het goede doel. 

Maar gerend werd er ook. En hoé! Precies 800 lopers verschenen aan de start om het kleurrijke parcours in LEGO-thema te lopen, waarvan wethouder Elly Pastoor het startschot gaf. Alwin Heijting uit Erm bij de mannen in 32:48 en Christien Koning uit Groningen met 42:38 bij de vrouwen schreven de eerste plaats uiteindelijk op hun naam. Op de tweede plaats eindigde bij de mannen Erik Driessen uit Vollenhove met een mooie 33:10, gevolgd door Maurice Smit uit Delfzijl in 34:31. Maurice Smit, vorig jaar de winnaar in Grootegast leek dan ook niet helemaal tevreden. Bij de vrouwen werd Lydia Doornbos uit Appingedam tweede met een tijd van 43:32. Tine Zweers uit Grootegast noteerde onder veel gejuich de derde tijd in 44:04. De vrouwen waren daarnaast alle drie eerste in hun leeftijdscategorie. De recreatieve 5 kilometer werd gelopen in 17:06 door Gerko Floor uit Meerstad in 17:06. Bij de vrouwen was Suzanne van Gelder uit Heerenveen de snelste in 21:34. Nieuw dit jaar was de categorie onder de 13 jaar. Daar waren de winnaars Rick Teitsma uit Sebaldeburen in 21:01 en Valente Valenteijn uit Sebaldeburen in 24:13. De jonge winnaars hadden zichtbaar goed getraind op hun basisschool De Aquarel. Noemenswaardig was de tijd die werd neergezet door de 83 jarige P. Kamp uit Roden, hij liep de 5 kilometer in 54:52 en kreeg een zeer warm applaus. Ook bij de funrun waren dit jaar weer heel veel jonge kinderen, maar ook een groot aantal bewoners van de Zijlen en woonzorgcentrum het Hooge Heem. Letterlijk jong en oud aan de start dus. Alle uitslagen zijn te vinden op www.legiorun.nl. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagd evenement en kijkt alweer uit naar het vijfde jaar.