Koopzondagen winkels gemeente Westerkwartier vastgesteld

0
453

STREEK – Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier hebben de koopzondagen voor 2019 vastgesteld voor hun grondgebied, met uitzondering van het gebied van de voormalige gemeente Leek. Op een vastgestelde koopzondag mag een winkel voor het publiek geopend zijn. Voor de koopzondagen zijn geen tijden vastgesteld. De vastgestelde koopzondagen zijn voor alle kernen Tweede Paasdag, Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag. Daarnaast zijn er nog enkele extra koopzondagen ingesteld. Voor Aduard geldt dat de winkels op 2 juni, 22 december en Tweede Kerstdag open mogen. Voor Grijpskerk geldt 1 december en Tweede Kerstdag, terwijl Grootegast haar deuren open mag gooien op 29 september, 3 november, 1 en 22 december. Niekerk, Oldekerk, Faan en Zuidhorn mogen gebruik maken van de zondagen op  8, 15 en 22 december en Noordhorn mag open op 5 mei en 8 december. Tot slot mogen de inwoners van Nuis op Tweede Kerstdag extra inkopen doen.