Marcel de Groot

0
286

GARNWERD – Natuurlijk is hij ‘de zoon van’, maar Marcel de Groot doet het vooral op geheel eigen wijze. En dat al meer dan 25 jaar. Zijn oeuvre is breed en gevarieerd. Na diverse soloplaten sluit hij zich in 2004 aan bij de begeleidingsband van Maarten van Roozendaal en Egon Kracht. Samen maken ze vier theaterprogramma’s die stuk voor stuk lovende recensies ontvangen. In 2008 winnen ze met het programma “Het Wilde Westen’ zelfs de theaterprijs Poelifinario. Het seizoen 2010-2011 staat in het teken van de vader-zoon-toer ‘Waar Gebeurd’, waarin vader Boudewijn de Groot in vogelvlucht het verhaal van zijn leven verteld, op gitaar begeleid door zoon Marcel. Later volgen de voorstellingen ‘Vaarwel’, ‘Misschien tot ziens’ en ‘Achter glas’. In 2016 gaat Marcel de Groot weer op eigen voeten verder en toert hij uiterst succesvol rond met het programma ‘#Held,’ waarvoor hij onder andere genomineerd wordt voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidtprijs. Op zondag 28 april komt Marcel de Groot samen met bassist Bart de Ruiter naar Garnwerd voor een middagconcert in de Liudgerkerk. Ze zullen het programma DOOR brengen, waarmee ze momenteel langs de Nederlandse theaters toeren. Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Te gast in Garnwerd op zondag 28 april in de kerk van Garnwerd. De entreeprijs is 15 euro. Meer info op www.tegastingarnwerd.nl m