Piepercross Westerkwartier voor tweede keer een spektakel

0
1380

OPENDE – Precies een half jaar na de eerste editie werd op zaterdag 13 en zondag 14 april voor de tweede keer Piepercross Westerkwartier georganiseerd aan de Poelbuurt in Opende. Liefhebbers uit Groningen en Friesland, maar ook ver daarbuiten kwamen naar het pieperveld voor het bijna tien kilometer lange Cross Country Cicruit. Meer dan 350 deelnemers gaven zich deze editie op. Zaterdagochtend was de brommercross in de vorm van een twee uur durende timecard enduro-race. Zaterdagmiddag was het Cross Country parcours open voor een offroad training, waar het plezier en ontspannen kunnen motorrijden voorop stond voor zowel beginners en gevorderden. Zondagochtend was het de beurt aan de jeugd en ’s middags werd het klapstuk verreden; een KNMV 4-uurs Cross Country race. Solo rijders en teams van twee rijders konden zich inschrijven. Voor de solorijders werd het een vier uur durende slijtage slag tegen de andere rijders, het terrein, maar vooral tegen zichzelf. Ondanks dat het op het parcours meer winter dan zomer leek, waren veel deelnemers én toeschouwers naar het spektakel in Opende gekomen om er een meer dan geslaagd weekend van te maken.