Rob van Dorssen

0
688

Voorzitter Mixed Hockey Club Westerkwartier

ZUIDHORN – “Sinds afgelopen november ben ik voorzitter van Mixed Hockey Club Westerkwartier in Zuidhorn. Zelf doe ik trimhockey, elke maandagavond om 20.00 uur. Karen van Bloemendaal, onze secretaris, zei enige tijd geleden tegen mij dat ze in mij wel een echte voorzitter zag en vroeg of ik in de bestuurskamer van MHCW wilde komen. Dat leek mij een mooie uitdaging. We merkten dat het in het weekend lastig werd om de wedstrijden in te plannen op ons ene veld, dus we zijn de gemeente erg dankbaar dat we er een veld bij hebben gekregen. Het werven van nieuwe leden is dan meteen de volgende uitdaging. Want we willen die velden natuurlijk wel zo goed mogelijk benutten. Op dit moment telt onze club ongeveer 300 leden. Waar we vooral naar op zoek zijn, zijn jongens en mannen. Uiteraard zijn vrouwen en meisjes ook van harte welkom, maar we merken wel dat deze groep al beter vertegenwoordigd is. Jongens kiezen toch sneller voor voetbal. Dat komt denk ik mede doordat een balletje trappen sneller gebeurt in de pauze op school dan even een potje hockeyen. Jongens raken veel sneller bekend met voetbal. Jammer, want hockey is zo’n leuke sport. We proberen dan ook zoveel mogelijk kinderen én volwassen enthousiast te krijgen voor deze sport. Zo hebben we bijvoorbeeld de Outdoor Kids Vakantieweek benaderd, om een dagje in Zuidhorn te komen, zodat de kinderen kunnen snuffelen aan korfbal, tennis, voetbal én hockey. We zitten wat sport betreft in een mooi hoekje in Zuidhorn. We gaan daarnaast volgend seizoen walking hockey aanbieden voor 60 plussers, zodat we uiteindelijk alle leeftijden van 6 tot 86 iets kunnen bieden. Vrijwilligers kunnen we overigens ook nog hard gebruiken. Voor eigenlijk van alles wel. Mensen beseffen zich vaak niet wat er allemaal komt kijken bij het draaiende houden van zo’n sportclub, dus we hebben eigenlijk altijd wel plek voor helpende handen. Eventuele geïnteresseerden kunnen via onze site www.mhcw.nl contact opnemen met het bestuur. Een keertje meetrainen is geen enkel probleem, onze trainschema’s staan ook op de site. Na de zomer hopen we nog een keer een open dag te organiseren. Dan kunnen we meteen onze kledinglijn introduceren die we na de zomer krijgen van onze nieuwe hoofdsponsor Spril in Leek. Hopelijk kunnen we daarmee de toekomst van deze mooie club vaststellen.”