Vijfde vaarseizoen voor Reitdiepveer

0
296

ADUARDERZIJL – Met ingang van 1 april is het Reitdiepveer voor het vijfde jaar begonnen aan haar dagelijkse vaarten tussen Aduarderzijl en Schaphalsterzijl. De veerdienst, bedoeld voor fietsers, wandelaars en scootmobiels, behaalde vanaf het begin mooie resultaten. Er is sprake van een gestage groei. In 2018 werden maar liefst 6920 passagiers overgezet. Er zijn 47 vrijwilligers actief, vrijwel allemaal ‘in dienst’ sinds de oprichting. Zij varen de boot, doen het onderhoud aan schip en walvoorzieningen, dragen zorg voor de logistieke organisatie en niet te vergeten, ook de publiciteit. Rond 23 augustus worden vanwege het lustrum speciale activiteiten georganiseerd. Om de tocht over het Reitdiep voor liefhebbers nog voordeliger te maken, is een persoonsgebonden seizoenkaart verkrijgbaar. Met ingang van dit seizoen is de aansluiting op de knooppunten voor fietsers en wandelaars voltooid. Er zijn inmiddels ook een aantal fiets- en wandelroutes gemaakt. Eén daarvan is  door vrijwilligers van het Reitdiepveer gemaakt: een wandeling van station Winsum naar station Zuidhorn, zowel in eendaagse als in een tweedaagse opzet.