Paasmarkt zorgt voor vliegende start vluchtelingenhulp

0
350

OLDEKERK – Op zaterdag 13 April werd in Oldekerk de Paasmarkt ten behoeve van de vluchtelingenkampen op Lesbos georganiseerd. Er waren mooie spullen ingebracht voor de rommelmarkt, de organisatie had bloemstukken gemaakt, maar ook yoghurt, poffert en advocaat was te koop. Vaak valt of staat zo’n markt met het weer en met vrijwilligers. De vrijwilligers waren er gelukkig meer dan genoeg, maar het weer viel flink tegen. Het was koud en het sneeuwde, april doet wat het wil. Toch is er het een en ander aan spullen verkocht. De bloementafels waren leeg na afloop en ook de kantinedames hebben alle mensen een warm onthaal gegeven en daar zijn veel heerlijke taarten, cupcakes, koffie en thee en zelfs warme wafels over de toonbank gegaan. De markt heeft uiteindelijk ruim 850 euroopgeleverd voor het goede doel. Martje Postma, die de markt mede organiseerde, is dan ook heel dankbaar voor de bezoekers die langs zijn gekomen. “Maar ook de vrijwilligers uiteraard. We zijn van alle kanten enorm goed geholpen om uiteindelijk tot dit mooie bedrag te komen.” Om de vluchtelingen op Lesbos te helpen is uiteindelijk 8000 euro nodig. De markt heeft alvast voor een vliegende start gezorgd.