Sponsorloop en Oud-Hollandsche spelletjes in Zuidhorn

0
406

ZUIDHORN – Voor de zesde keer werden de Koningsspelen georganiseerd. Normaal gesproken op de laatste vrijdag voor Koningsdag, maar omdat deze dit jaar op Goede Vrijdag valt, werd de feestelijke dag afgelopen vrijdag al gevierd. De Koningsspelen staan in het teken van gezond eten en bewegen. Bij GBS De Brug kleurde het plein rondom het vernieuwde gebouw eveneens oranje. De kinderen hier begonnen de dag wel héél sportief, door ook nog een sponsorloop voor KIKA te houden in het Johan Smitpark. Sommige kinderen renden zelfs 10 kilometer tijdens deze loop, om zo zoveel mogelijk geld binnen te halen voor het goede doel. Na de loop werd er gezamenlijk geluncht op school en kregen ze instructies voor de spelletjesmiddag op het plein. Oud Hollandsche spelletjes, voetballen en trefbal, het bleef nog lang gezellig aan de Boslaan in Zuidhorn.