Sportieve strijd tijdens Koningsspelen Grootegast

0
276

GROOTEGAST – Op de Jan Kuipersschool in Grootegast bleven de jongste groepen na het Koningsontbijt op het schoolplein, de groepen 3 tot en met 8 togen samen met De Molenberg en Christal naar de sportvelden rondom sporthal De Leegens, waar ze de Remmelt Booyschool uit Doezum en ’t Fundament uit Lutjegast troffen. Het zonnetje piepte af en toe tussen de wolken door, toen de scholen zich verzamelden voor de grote opening, verzorgt door Sanne van de Kamp van Healthy Ageing Network Noord Nederland en Anneleen van der Zee van welzijnsorganisatie De Schans. Na de opening gingen de kinderen in groepjes uiteen om op de sportvelden én in de sporthal verder te gaan. Hier konden ze onder andere voetballen, volleyballen, bootcampen, drummen, unihockeyen, basketballen en freerunnen, allemaal onder begeleiding van vrijwilligers van de plaatselijke sportverenigingen. De sportieve middag werd afgesloten met een estafette, waarin alle scholen het tegen elkaar op namen.