Hans Theessink

0
944

ZUIDHORN – Hans Theessink is een Nederlands gitarist, zanger en liedjesschrijver die blues en rootsmuziek speelt. Theessink is bekroond als lid van de Dutch Blues Hall Of Fame. Hij werd begin jaren zestig getroffen door de blues. De muziek heeft Theessink, door Bo Diddley ooit omschreven werd als “one helluva guitar player” sindsdien nooit meer los gelaten. Theessink vertelt vaak over dat moment tijdens zijn concerten. Ook in één van zijn songs, Big Bill’s guitar, wordt dit moment bezongen. In de jaren zestig treedt hij veel op met de Silly Skiffle Group, een band van enkele vrienden uit Enschede en Oldenzaal. Met elkaar betreden ze regelmatig de podia tijdens folkfeesten in Enschede en de naburige omgeving. Hans werkte verder samen met artiesten als Taj Mahal, John Hammond, Luther Allison, Rory Block, The Dubliners en Terry Evans en geeft nog steeds zo’n 200 concerten per jaar. Hij weet zijn gitaarspel uitstekend te combineren met de mondharmonica. Zijn stem, een diepe donkere bariton, blijkt gemaakt voor de blues. Donderdag 25 april treedt Hans in Zuidhorn op in Hotel in ’t Holt 1654. Tijdens het diner begint hij al voor alle gasten te spelen. Toegang is €12,50.