Muziekkorps Dindua huldigt vijftal muzikanten

0
320

OLDEKERK – Een unieke mijlpaal voor de vijf orkestleden van de christelijke muziekvereniging Dindua; samen maken ze bij elkaar opgeteld al 230 jaar muziek. Hilko Wiersma en Iete Renkema ieder veertig jaar en de dames Mieneke de Boer, Sylvia van der Molen en Renske Horinga elk vijftig jaar. Hilko zette zijn eerste muzikale schreden op de Kuzemer. Iete mag na al die jaren nog steeds met zijn maat Appie spelen, die hem heeft leren spelen op de schuiftrombone. Sylvia zit zelfs in twee muziekkorpsen en Renske zet als eerste bugelist vaak de toon. Ze was 12 jaar toen ze haar muzikale loopbaan begon. Mieneke is op 10-jarige leeftijd bij Dindua begonnen  en is jarenlang voorzitter van de vereniging geweest. En belangrijk; in de tuin van Mieneke vindt de jaarlijkse barbecue van Dindua plaats.