Edwin Turksema

0
716

Voorzitter Badmintonvereniging Grijpskerk

“Sinds een jaar ben ik voorzitter van de vereniging, april vorig jaar heb ik het stokje overgenomen van Henk Olthoff, die aangaf te willen stoppen. Persoonlijk ben ik van mening dat als je ergens lid van bent, je je ook actief in moet zetten voor de vereniging. Maar tegelijkertijd weet ik ook hoe lastig het voor verenigingen is om bestuursleden te vinden. Daarom heb ik aangegeven het voorzitterschap wel over te willen nemen. Van mijn 12e tot mijn 19e was ik al lid van deze vereniging. Daarna heb ik nog wat andere sporten geprobeerd, zoals zaalvoetbal, maar drie jaar geleden heb ik toch besloten mij weer bij de Badmintonvereniging aan te melden. Ik woonde inmiddels in Visvliet, dus de overstap naar Grijpskerk was snel gemaakt. Mijn taken bestaan vooral uit het voorzitten van bestuurs- en ledenvergaderingen. Afgelopen week hadden we nog een vergadering, waarin we de seizoen afsluiting in juni besproken hebben. Meestal doen we dan een barbecue om gezellig met elkaar af te sluiten. Aan het begin van het seizoen organiseren we vaak ook een activiteit. Voor volgend seizoen zitten we te denken aan pizza’s bakken bij Bakkerscafé Jager in Grijpskerk. We hebben een activiteitencommissie die dit soort activiteiten bedenkt en uitvoert. We zijn niet een hele grote vereniging, zo’n dertig leden op dit moment, maar iedereen is wel erg betrokken. Elke woensdagavond trainen we van 19.30 uur tot 21.30 uur in Sporthal de Bokkediek in Grijpskerk. Een ieder die een keer vrijblijvend mee wil trainen is meer dan welkom. We hebben genoeg materiaal aanwezig en spelen vooral recreatief. Dat kan vanaf ‘campingniveau’ tot heel fanatiek. De drempel om mee te doen is dus erg laag. Onze leden variëren in de leeftijd van 15 tot 70+. Twee keer per jaar organiseren we een toernooi, altijd met een knipoog. Op woensdag 17 april hebben we bijvoorbeeld een paastoernooi georganiseerd. Dit was een zogeheten ‘handicaptoernooi’. Hierbij werden vijf rondes gespeeld op verschillende velden, waar op elk veld een handicap toegevoegd was aan het spel. Zo werd op het ene veld een wedstrijdje drie tegen drie gespeeld en op het andere veld met een blinddoek over één oog of liggend op de grond. Het was een zeer geslaagd en vooral gezellig toernooi. Geïnteresseerden die meer willen weten over onze vereniging, of een keer mee willen trainen, kunnen kijken op www.badmintonvereniginggrijpskerk.nl of mailen naar bvgrijpskerk@gmail.com.” 7369