‘Parel’ De Fortuna in Noordhorn drukbezocht

0
252

NOORDHORN – De Fortuna in Noordhorn is één van de Parels van het Westerkwartier en was ter ere van de aftrap van de routes op Tweede Paasdag speciaal open. De beachflag stond naast de ingangsdeur en de blauwe vlag van het van Molenaarsgilde wapperde in de wind. Al gauw kwamen de eerste bezoekers met de Parel-pagina uit de eerdere editie van deze krant, waarop te zien was welke bedrijven en attracties bezocht konden worden. Het leverde een constante stroom van groepjes belangstellenden op; vrij veel families met kinderen, maar ook enkele buitenlandse toeristen. Voor de allerkleinsten en sommige volwassenen was het toch wel een spannende onderneming, al die ladders op, buiten naar beneden kijken vanaf de stelling en dan bovenin het kabaal van de draaiende wieken. De aanwezige vrijwilligers hadden het er flink druk mee alle bezoekers rond te leiden, te tonen hoe de molen werkt en wat de molenaar allemaal moet doen om meel te malen of gerst te pellen.  Een ieder keek zijn of haar ogen uit naar het dorp Noordhorn en de omgeving of stond verbaasd van het technisch vernuft dat in dit bijna 130 jaar oude monument te zien was.