Spannende Koningsmatch voor het eerst in Zuidhorn

0
281

ZUIDHORN – De afgelopen jaren heeft de Koningsmatch op woensdag voor Koningsdag altijd plaatsgevonden in de raadzaal van de toenmalige gemeente Grootegast. Dankzij de herindeling heeft de organisatie besloten de match dit jaar te verplaatsen naar de raadzaal in Zuidhorn. En met succes! Maar liefst 27 deelnemers tussen 6 en 12 jaar kwamen naar Zuidhorn om het in een spannende schaaksimultaan tegen Huub van der Logt van de Schaak maar raak! Academy  op te nemen. Deze jaarlijkse Koningsmatch is een initiatief van de Academy in samenwerking met de gemeente Westerkwartier en is onderdeel van diverse activiteiten om het schaakspel, met name bij de jeugd, te promoten. Burgemeester Koos Wiersma, zelf in het verleden actief schaker, had de eer om de eerste zet voor zijn rekening te nemen. Dat deed hij, in tegenstelling tot andere jaren, op alle 25 schaakborden.