Yvette van der Molen

0
1297

OLDEKERK – Yvette van der Molen uit Oldekerk is nog maar 23 jaar oud, maar mag zichzelf nu al de nummer drie van de wereld noemen op het gebied van Color Guard. Color Guard? Yvette legt uit; “Color Guard zelf is vrij groot in Nederland, vooral in het Noorden, maar veel mensen zijn er helaas niet mee bekend. Het is een Amerikaanse sport, wat daar beoefend wordt bij drumkorpsen en op ‘high-school’. Het is eigenlijk het dansen op muziek, maar dan zwaaiend met vlaggen, ‘rifles’ – geweren, maar dan een houten variant – en sabels. En dan natuurlijk allemaal synchroon. Ik zit zelf in een team uit Almere, dat is in Nederland het hoogst haalbare. Daar zit ik nu zo’n vijf jaar, Color Guard zelf doe ik al sinds mijn dertiende.” Zaterdag 6 april mocht het team van Yvette meedoen aan het Wereldkampioenschap Color Guard in Amerika en hier werden ze derde. “Wij waren het eerste team uit Europa dat dit voor elkaar heeft weten te krijgen!” aldus Yvette, die ook nog les geeft aan een jeugdteam uit Oldekerk. Zij werden afgelopen 30 maart eerste tijdens het Nederlands Kampioenschap. Een fantastische prestatie, ongetwijfeld gaan we nog veel horen van Yvette!