KanaalPOP Festival 2019 een feit; eerste naam bekend!

0
861

ZUIDHORN – Sinds Stiching KanaalPOP in 2017 op eigen benen verder ging met het organiseren van KanaalPOP Festival, is het tot nu toe elk jaar weer spannend geweest of het door kon gaan. Zo ook dit jaar. Yvonne Oostenbrug, verantwoordelijk voor onder andere de sponsoring van het festival, vertelt er meer over.

“Ondanks dat KanaalPOP al meer dan tien jaar een stabiele factor is in Zuidhorn, met veel enthousiaste bezoekers en vaste sponsoren waar we elk jaar op kunnen rekenen, redden we het financieel gezien tot nu toe elk jaar nét.” Aldus Yvonne. “Dat zorgt voor stress binnen de organisatie. Gelukkig konden we nu al op heel veel sponsoren rekenen, onze hoofdsponsor Pearle Opticiens Zuidhorn steunt ons dit jaar ook weer. Daarnaast kregen we vanuit de gemeente Westerkwartier een eenmalige subsidie. Zij zien gelukkig de meerwaarde van ons mooie festival, wat elk jaar door heel veel keihard werkende vrijwilligers neergezet wordt. Dankzij deze subsidie én de sponsoren hebben we afgelopen week het besluit kunnen nemen de 12e editie tóch weer te organiseren. Dit jaar op vrijdag 6 en zaterdag 7 september.” Maar alleen met deze beslissing is de organisatie er nog niet. “Sinds 2015 organiseren we KanaalPOP met een vaste groep vrijwilligers, toen vielen we nog onder SWgZ. Dit jaar hebben twee vaste krachten besloten te stoppen. Dat is heel jammer, maar hierdoor is er wel ruimte gekomen voor nieuwe mensen die wellicht weer met hele andere ideeën voor het festival komen. Daar staan wij natuurlijk altijd voor open, want het blijft een festival voor en door Zuidhorn,” aldus Yvonne. En wat betreft de invulling van het festival, verandert daarin nog iets? “Nee, we hebben vorig jaar de Foute Avond op vrijdag geïntroduceerd en dat is heel goed bevallen. Daarmee beginnen we dus gewoon weer op vrijdag 6 september. De eerste naam die we bekend kunnen maken is ‘Dune’, de bekende Duitse Happy Hardcore act uit de jaren ’90. Zij zijn vooral bekend van nummers als ‘Hardcore Vibes’ en ‘Can’t Stop Raving’. We zijn heel blij dat zij de rit naar Zuidhorn maken voor KanaalPOP!” Zaterdag 4 mei begint de ‘early bird’ kaartverkoop van KanaalPOP. “We staan dan weer met de organisatie bij Pearle Opticiens aan de Overtuinen. Dat doen we eigenlijk elk jaar. Dit jaar krijgen we versterking van bERT Solo. Hij komt tussen 10.00 uur en 11.00 uur optreden. Als je dus een kaartje wilt halen, dan raad ik je aan om dan langs te komen. Maar daarna is het ook nog de moeite waard om langs te komen, hoor. Voor maar €12,50 koop je een passe-partout voor beide avonden. Vanaf zaterdag is deze nog een weekje te verkrijgen voor die prijs via onze website, www.kanaalpop.nl. Daarna is de passe-partout eveneens bij Pearle te koop voor €17,50. De losse kaarten voor vrijdag of zaterdag komen dan ook in de voorverkoop.” Meer informatie over KanaalPOP is te vinden op www.kanaalpop.nl. Vrijwilligers die willen helpen of een grotere rol willen spelen binnen de organisatie kunnen zich melden via info@kanaalpop.nl.