Ongenode Gast: officiële opening GBS De Brug Zuidhorn

0
890

Tijd: 11.00 uur

Datum: 24 april 2019

Plaats: GBS de Brug Zuidhorn

ZUIDHORN – In slechts zeven maanden tijd werd de GBS de Brug in Zuidhorn flink uitgebreid. Er kwam een grote aula bij, meerdere lerarenkamers, een bovenverdieping en enkele lokalen. De ongenode gast kreeg eerder al een rondleiding van directeur Johannes Weening, maar was bijzonder benieuwd naar het eindresultaat. Op het schoolplein begint het al goed; een groen en blauwe ballonnenboog verwelkomt een ieder. Aan weerszijden twee jonge dames; “Welkom!” In het gebouw zelf is het een drukte van belang. Kinderen, leerkrachten, oud-leerlingen, ouders, opa’s en oma’s, van alles loopt rond of staat aan één van de statafels, waar de gebakjes en tompouces uitgestald staan. De ongenode gast denkt aan het naderende bikiniseizoen en loopt snel verder. Een groepje jongens trekt de aandacht met hun; “Wòw!” en “Wat groot!”. Het blijken oud-leerlingen Lars Markwat, Jonathan Nienhuis, Stef Alkema en Maarten Adema te zijn. Dit schooljaar zijn zij op de middelbare school begonnen en het is dus nog niet zo lang geleden dat zij zelf op De Brug rondliepen. Lars is onder de indruk. “Dit had zo een middelbare school kunnen zijn, zo groot! Vorig jaar was deze hele verdieping er nog niet. Echt raar om te zien.” Ineke Schipper, intern begeleider bij de Brug,roept in het voorbijgaan; “Mooi hè! Ik ben zo trots op wat hier nu staat. Ik geniet volop!” Ook Roely Pera, leerkracht van groep 3 is blij. “Groep 3A trouwens! We groeien hard in de onderbouw, dus we hebben twee groepen. Daarom is deze uitbreiding ook zo welkom. Ik ben vooral heel blij met de grote aula. Die maakt het zoveel makkelijker om samen te komen. Voorheen moesten we dan proppen in de speelkamer, waar nog niet eens de halve school in pastte. Nu kunnen we hier heel fijn bij elkaar komen.” Ook voor Johannes is de aula het nieuwe paradepaardje van de school. “De aula verbindt heel mooi de onder- en bovenbouw. Je ziet vandaag ook dat iedereen bij elkaar gaat zitten hier en elkaar opzoekt. Maar ik ben blij met hoe de hele school geworden is, hoor. Ik wil alleen de onderbouw nog aanpakken. De muren worden hier geverfd en de plafonds verhoogd. Dit stukje valt nu nog een beetje uit de toon, dus dat willen we gelijk trekken. Maar laten we naar buiten gaan, wethouder Bert Nederveen gaat zometeen de vlag hijsen buiten!” Buiten begint het plein flink vol te lopen. Bij de vlaggenmast in het hoekje van het plein staat mede-directrice Liesbeth Hendriks al te wachten. “Voordat we de vlag gaan hijsen, wil ik nog even het nieuwe logo aan jullie laten zien! Het oude logo waren twee kinderen die samen een brug vormen. Maar voor het nieuwe logo hebben we gekozen voor de kenmerkende Bert Swart brug en de kleuren groen en blauw.” Ah, vandaar de blauwe en groene ballonnen en vlaggetjes; de nieuwe school-kleuren! Liesbeth onthult het nieuwe logo op de vlag, wat alvast op een luid applaus vanaf het schoolplein kan rekenen, waarna zij de gemeente, architect Klaas Klamer en de bouwploeg hartelijk bedankt. Vervolgens is het de beurt aan Bert Nederveen. “Als voormalig wethouder van onderwijs is Henk Bakker nauw betrokken geweest bij deze verbouwing. Ik wil hem dan ook bedanken voor zijn aanwezigheid.” Henk, die toevallig naast de ongenode gast staat, glimt van trots. “Eigenlijk zou Elly Pastoor als huidige wethouder van onderwijs hier vandaag zijn, maar zij is op vakantie in Frankrijk.” En geef haar eens ongelijk. “Gelukkig mag ik de honneurs waarnemen. Zelf ben ik regelmatig op deze school geweest toen mijn kinderen nog naar het basisonderwijs gingen in Noordhorn. Ik ben dan ook blij verrast met het eindresultaat en blij dat ik alvast mag oefenen met het hijsen van de vlag, voor aanstaande Koningsdag!” Dat wordt geheid een succes, want in no time hangt de vlag trots te wapperen in de wind, voor het gloednieuwe gebouw van De Brug, aan de Boslaan in Zuidhorn. En daar blijft ‘ie!