De Aquarel rondt Daily Mile project af en blijft extra bewegen

0
337

SEBALDEBUREN – In de afgelopen twee maanden was er veel aandacht voor sport en bewegen op Samenwerkingsschool De Aquarel in Sebaldeburen. Het Daily Mile project van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) werd serieus opgepakt, hierbij werd iedere dag een kwartier lang onder schooltijd hardgelopen of gewandeld. Voor leerlingen én leerkrachten betekende dat meerdere rondjes om de dierenweide die aan de school grenst. Daarnaast werd er door een flink aantal kinderen meegedaan aan de Legio Run in Grootegast. Deze week kwam Daniëlle Bekkering namens HANNN op school om te vragen naar de bevindingen én om de speciale medailles uit te reiken aan de leerlingen van de Aquarel. Deze zogenaamde Miley Medals, de beloning voor vijf weken lang iedere dag een kwartier lopen op school, werden enthousiast ontvangen door de kinderen. Bij De Aquarel hebben ze de smaak van het lopen inmiddels helemaal te pakken en binnenkort staat er ook nog een sponsorloop op het programma.