Zuidhorn 2 Kampioen

0
1187

ZUIDHORN – Op zondag 12 mei is “eindelijk” het zondag elftal van Zuidhorn kampioen geworden in de 6e klasse J. Er werd op donderdag 9 mei nog verloren van een sterk Winsum 2 en dit verstoorde daarmee het grote kampioensfeest. Tijdens een aantal seizoenen in de kelderklasse hing het elftal van coach Richard Jager tegen een promotie aan, maar telkens was er een team sterker. Nu na drie seizoenen is het gelukt om deze promotie te pakken.

Om het kampioenschap te behalen is fors geïnvesteerd. Op de transfermarkt zijn zeven nieuwe spelers aan het begin van het seizoen bij het team gekomen. Dit heeft geresulteerd in een mooi seizoen. De groep bestond in totaal uit twintig spelers en heeft zestien maal gewonnen en slechts eenmaal verloren. Een doelpuntsaldo van plus 59 doelpunten maakte de trotse kampioen een ware entertainer op de zondagochtend. De thuiswedstrijden worden wekelijks door tientallen supporters gevolgd.

Vanwege het kampioenschap gaat het team volgend seizoen een niveau omhoog. Er zijn al een aantal transfers geweest om de selectie te verbreden.