Feestelijke opening huiskamer De Nieuwe Wierde

0
448

GRIJPSKERK – Dinsdagmiddag 14 mei werd er in het NNCZ Wooncentrum De Nieuwe Wierde te Grijpskerk een nieuwe huiskamer geopend op de afdeling Spaakwiel. Het was een feestelijke opening met een hapje en een drankje voor de inwoners en bezoekers. Deze nieuwe huiskamer is gevestigd op de eerste verdieping van het wooncentrum. Hier kunnen de cliënten samenkomen om met medewerkers en vrijwilligers actief bezig te zijn. Deze huiskamer dient dus als woongroep binnen het NNCZ.

Anita Schuiten, regisseur formele en informele zorg bij NNCZ, vertelt dat bij de Nieuwe Wierde de cliënt centraal staat. “Elke dag weer is het voor ons streven om de cliënten een mooie dag te bezorgen. Naast de nodige zorg van onze medewerkers hebben wij een aantal geweldige vrijwilligers die voornamelijk in de avonduren aanwezig zijn om de inwoners te vermaken in deze nieuwe woongroep.” Olaf Venema, senior verpleegkundige bij het wooncentrum vult aan: “Op deze manier zijn wij bezig om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Met hulp van medewerkers en vrijwilligers zijn wij in staat om er 24 uur per dag te zijn voor onze cliënten. Zo strijden wij samen voor waarde. Dat is ons motto, ons doel.” Deze huiskamer is inmiddels de tweede opgezette woongroep voor cliënten van De Nieuwe Wierde. “Dit was niet mogelijk geweest zonder het drieluik van Dorpscoöperatie Grijpskerk, het NNCZ De Nieuwe Wierde en Multifunctioneel Centrum De Nieuwe Wierde. Samen met deze instanties uit het dorp is deze huiskamer gerealiseerd,” maakt Schuiten duidelijk. Teun van Duinen van Gebiedsraad De Nieuwe Wierde werd in het speciaal bedankt door Schuiten, omdat hij onder andere een prachtige antieke klok heeft geschonken die een prominente plek in de huiskamer heeft gekregen. Van Duinen is trots op wat ze samen hebben kunnen realiseren.  Schuiten legt uit “De Gebiedsraad De Nieuwe Wierde waarvan Van Duinen lid is zet zich volledig in voor de belangenbehartiging van de cliënten in De Nieuwe Wierde. De totstandkoming van een tweede huiskamer is precies zo’n project waar de raad zich mee bezig houdt. Zulke projecten komen ten goede voor het welzijn van de cliënten.” Het wooncentrum verontschuldigde zich nog wel voor de overlast die de bouw van de huiskamer teweegbracht. “Er was flink wat herrie gemaakt door het bouwbedrijf met al dat boren en drillen. Gelukkig is het te merken dat we het allemaal meer dan waard vonden!”, aldus Schuiten. De huiskamer werd door de aanwezigen goed ingewijd. Er werd meegezongen met het accordeonspel, er werd soep gekookt door vrijwilligers en er werd druk gespeculeerd over wat de naam zou worden van de nieuwe kamer. Hiervoor was een vrolijk versierde ideëenbus in elkaar geknutseld waar zowel inwoners als bezoekers hun voorstel voor een naam in mochten doen. De opening van de huiskamer bracht ook nieuwe veranderingen en verbeteringen met zich mee. “Ook is er een financiering gekomen vanuit de Hugo Borstgelden.” Kondigt Schuiten aan. “Deze zorgt ervoor dat wij de mogelijkheid hebben om een assistent wonen en een assistent wonen en zorg binnen te halen. Deze richten zich volledig op het welzijn van onze cliënten en gaan dus ook de eenzaamheid tegen.” De naam van de huiskamer werd aan het einde van het programma bekend gemaakt. Door middel van een vrolijk versierde ideeënbus konden bezoekers en inwoners een leuke naam doorgeven voor de kamer. De gekozen naam is geworden: “Doalders plakje”. Dit betekent in het Gronings dialect “een fijne plek”.