“Het wordt één groot feest!”

0
841

Jubileumeditie Trekkertrek Niezijl belooft een dag vol trekkergeweld te worden

NIEZIJL – Trekkertrek Niezijl viert feest! De organisatie van het evenement maakt zich namelijk klaar voor de tiende editie van het jaarlijkse Trekkertrek-evenement aan de Rijksstraatweg, tussen Noordhorn en Niezijl. Een jubileumeditie! “Dat moet gevierd worden” zegt Thomas Kamminga, voorzitter en medeorganisator. “Het wordt één groot feest!” Het evenement trok voorgaande edities ruim duizend mensen richting Niezijl. “Een enorm succes” vindt Thomas. “Rond de 200 tractors zullen starten!”

Op dit moment zijn de voorbereidingen nog in volle gang. Dat is ook zeker nodig, want elk jaar weer is dit spectaculaire schouwspel een evenement van jewelste voor het dorp en omstreken. Dit jaar weer wordt er gebruik gemaakt van het erf van de familie Heemstra. Inmiddels heeft het evenement op dit terrein voldoende sporen achtergelaten. “Daar zijn wij de familie erg dankbaar voor”, zegt Thomas. “Wie wil nu dat zijn land compleet overhoop getrokken wordt. En dat elk jaar weer. Nee, zonder de hulp en de welwillendheid van deze familie zou Trekkertrek Niezijl nooit van de grond zijn gekomen.” Het evenement is natuurlijk niet alleen afhankelijk van het beschikbare land van de familie Heemstra. “We zijn ook hartstikke dankbaar voor ons grote team van vrijwilligers. Dit is met de jaren een super gezellige en hechte groep geworden. Ze staan altijd voor ons klaar, we kunnen er echt op bouwen. Tijdens de wedstrijden, maar ook met de opbouw en het afbreken helpen ze ons. Voor deze groep geven we altijd een grote barbecue als bedankje. Verder zijn wij trots op onze sponsoren. Elk jaar weer leveren deze ons diensten en helpen ze met het rondkrijgen van het evenement. Zo helpt het loonbedrijf Mechielsen bijvoorbeeld met het aanleggen en weghalen van de baan. Dat is nogal wat werk, en dat doen ze zomaar. Al onze sponsoren zijn hartstikke trouw. Wij van het bestuur vinden het echt prachtig. Geweldig gewoon. De familie Heemstra, de vrijwilligers en de sponsoren zijn echt het fundament van de Trekkertrek Niezijl.”

Het programma is tijdens deze jubileumeditie weer tot de nok toe gevuld met trekkergeweld.  “We zien veel enthousiasme onder de bezoekers”, aldus Thomas. “De Trekkertrek wint jaarlijks aan populariteit. Dit jaar doen er rond de 200 deelnemers met tractoren mee aan het evenement. Dat is een heel mooi aantal. Jaar na jaar weten we nog steeds te groeien. Dat vind ik ongekend. We zien ook steeds meer rijders zich aanmelden die hier niet uit de buurt komen. Dan weet je dat je iets goed doet als organisatie. We krijgen blijkbaar meer naamsbekendheid en rijders uit het hele land komen voor dit evenement helemaal naar Niezijl.” Samen met twee sleepwagens belooft dit weer een groots spektakel te worden met ronkende motoren en donkere rookwolken. Tractoren laten in verschillende disciplines zien hoe krachtig ze zijn. Er wordt tegen elkaar gereden, getrokken, gesleept en gestreden. “We hebben voor deze editie maar liefst zestien klasses waarin gereden gaat worden. Daarnaast krijgt het publiek een aantal mooie demonstraties te zien”, weet Thomas. “Het belooft een onvergetelijke dag te worden voor niet alleen trekkerliefhebbers, maar ook dagjesmensen. Onze grootste sponsor is natuurlijk het weer. Dat heeft tien keer op rij meegezeten, dus we gaan er vanuit dat dat deze editie weer zo zal zijn. Het bestuur vindt het gewoon geweldig dat we dit jaar na jaar mogen organiseren. We hebben er zin in en zijn er klaar voor!”

De Trekkertrek Niezijl vindt plaats op 1 juni aan de Rijksstraatweg 46 tussen Noordhorn en Niezijl. Het programma loopt van 09.00 tot 18.00 uur. De organisatoren adviseren bezoekers een uur eerder te komen in verband met mogelijke aanpassingen aan het schema.