Joop Numan, voorzitter zwembad Wettervlecke

0
990

SURHUISTERVEEN – “Jaren terug, ik geloof ongeveer veertig jaar geleden, was ik een snoepverkoper in de kiosk van zwembad Wettervlecke. Ik kwam altijd in dit zwembad met familie en vrienden, en via via kreeg ik er een baantje. Ik heb ongeveer twee à drie jaar in de kiosk gestaan met erg veel plezier. In die jaren keek ik vaak naar de badmeesters en zwemleraren. Langzaam begon ik affiniteit te krijgen met het geven van zwemles en het toezicht houden in het zwembad. Toen één van de badmeesters het zwembad verliet, zag ik het wel zitten om die positie over te nemen. Gelukkig werd ik door het Feanster zwembad gevraagd om in de winterperiode een interne cursus te doen in Buitenpost, zodat ik de volgende zomer als badmeester aan de slag kon gaan in de Wettervlecke. De jaren erop stond ik elke zomer stond trots als badmeester langs het zwembad om de zwemmers in de gaten te houden. In de winter werkte ik bij mijn ouders in de winkel, deze waren namelijk eigenaar van de Intertoys in Surhuisterveen. Op een gegeven ogenblik nam ik de winkel over. Toen stopte ik met het zijn van badmeester, want het werk viel helaas niet te combineren. Natuurlijk hield ik een binding met het zwembad. Als familie kwamen we er erg vaak met onze kinderen. Ik hield ook contact met de vrijwilligers en het bestuur. Ongeveer tien jaar geleden werd ik benaderd door de Wettervlecke. Het bestuur zocht namelijk een nieuwe voorzitter. Hier hoefde ik niet lang over na te denken. Ik ging gelijk op het aanbod in. We hebben een geweldig bestuur, het is erg fijn om met ze te werken. Secretaris Corrie Helfrich is bijvoorbeeld al meer dan 25 jaar betrokken bij het zwembad. Ze is echt een supervrouw, die alles rondom het zwembad regelt. Wanneer ik tegenwoordig door het zwembad loop en alles tiptop in orde zie, van de tuinen tot in de machinekamer, ben ik ongelooflijk trots. Dit kunnen we realiseren door onze vrijwilligers en de subsidie die we krijgen. Zo houden we de prijzen ook laag. Als voorzitter regel ik voornamelijk de zaken rondom het zwembad, dus zet ik voornamelijk de benodigde handtekeningen. Het bestuur en de vrijwilligers organiseren alle activiteiten binnen het bad, wat ze echt fantastisch doen. Vorig jaar trokken we bijna 70.000 bezoekers. Aankomend seizoen verwachten we minstens net zoveel. Er komen deze zomer heel wat activiteiten aan, dus hou ons goed in de gaten!”