Jaap Vos, voorzitter Zwembad ‘De Griffioen’

0
1235

GRIJPSKERK – “Ik kwam in aanraking met zwembad de Griffioen toen mijn dochters zwemles nodig hadden. Daarom kwam ik er erg vaak, ik heb namelijk drie dochters. Ik raakte steeds vaker in gesprek met leden van het bestuur en de vrijwilligers. Op een gegeven moment werd ik door het bestuur benaderd of ik bestuurslid wou worden. Vervolgens kwam vrij snel de vraag of ik dan ook voorzitter wou worden. Om eerlijk te zijn moest ik hier wel even over nadenken. Uiteindelijk heb ik besloten om op het aanbod in te gaan. Sinds juni 2017 ben ik voorzitter van het zwembad. De Griffioen is zo’n geweldige instantie die door de vrijwilligers en de gemeenschap omarmd wordt. Op deze manier draag ik ook iets bij aan deze gemeenschap. Het voorzitterschap bevalt me erg goed. Wel kost het meer tijd dan ik aan het begin had verwacht, maar dit is voor mij geen probleem. Er zitten namelijk ontzettend leuke mensen in het bestuur en de vrijwilligers zijn enorm enthousiast. De positieve reacties van de gemeenschap helpt ook. Daar doen we het voor, juist dat geeft voldoening. Dit jaar hebben wij ons 50-jarig jubileum gevierd. Het bad heeft een enorme geschiedenis, en ik ben blij dat ik daar aan bij mag dragen. Een zwembad in een dorp met 2500 inwoners is best wel bijzonder, vinden wij als bestuur. In de jaren zestig zijn er jarenlang donaties ingezameld om dit bad te realiseren. De Griffioen is dus echt voor en door de gemeenschap van Grijpskerk opgezet. Afgelopen twee jaar hebben wij grote stappen gezet qua renovatie van het bad en de verduurzaming ervan. Zo is het dak en de vloer van het omkleedgebouw aangepakt in 2018. Ook de zwembassins zijn opnieuw gecoat, wat ook een grote operatie was. Dit alles wordt door het bestuur en de vrijwilligers ‘even naast je werk’ gedaan. De toewijding is fantastisch. Qua verduurzaming hebben wij zonnepanelen en zonnecollectoren geïnstalleerd zodat we minder gas gebruiken. Zo houden wij het zwembad helemaal ‘up to date’. De waardering die De Griffioen van alle kanten krijgt is geweldig. Door de gemeenschap en de vrijwilligers is het mogelijk dit zwembad draaiende te houden. Er komen deze zomer weer veel evenementen aan zoals de bekende zwemvierdaagse. We zijn er klaar voor!”