Stormschade in Westerkwartier en omstreken

0
309

STREEK – De storm van afgelopen week heeft in de gemeente Westerkwartier veel schade aangericht. Medewerkers van de gemeente waren al in het holst van de nacht bezig om de wegen weer vrij te maken.

In Ezinge is er een boom op een huis gevallen. In Zuidhorn zijn in het Joh Smit Park en in de Jellemaweg een aantal bomen omgewaaid. In de Jellemaweg zijn er een aantal lindebomen uit de grond gerukt. In deze straat zijn een huis en een auto getroffen door de bomen. Daarom was de straat een dag afgezet. De gemeente Westerkwartier meldde als reactie op de schade: “De storm die vannacht over ons land is gegaan, heeft ook de nodige schade aangericht in het Westerkwartier. De brandweer en de buitendienst van de gemeente zijn druk bezig om de schade hiervan op te ruimen. Hoogste prioriteit hebben hierbij het veilig stellen van huizen en vrijmaken van de wegen.” Zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen.