Burgemeester Koos Wiersma koopt 1e startbewijs struuntocht

0
185

GROOTEGAST – Burgemeester Koos Wiersma kocht afgelopen woensdag 17 juli het allereerste startbewijs voor de Abel Tasman Struuntocht. De wandeltocht door de gemeente, die dit jaar voor de vijfde keer gehouden wordt, zal ook dit jaar gehouden worden en zal op 14 september van start gaan. Het startbewijs werd overhandigd door de voorzitter van de Abel Tasman Struuntocht Bert van der Vaart, waarmee hij burgemeester Wiersma, het college van bestuur én de hele raad uitnodigde om mee te doen aan de wandeltocht in het Westerkwartier.

“Het is voor ons absoluut een belangrijk moment. We zaten hier twee jaar geleden met toenmalig burgemeester van Grootegast Ard van der Tuuk, en hij ontving ons hartelijk en was erg enthousiast. Toen de gemeenten samengevoegd werden, was het even de vraag of het nieuwe bestuur net zo enthousiast was, maar dat bleek gelukkig het geval. We hebben natuurlijk ook een goed verhaal, en daar stond het college open voor. En dus besloten we om het hele college en de voltallige raad uit te nodigen de tocht door het Westerkwartier mee te lopen. Voor hen is het een prachtige kans om de inwoners te leren kennen, en voor de inwoners is het de perfecte gelegenheid om onze bestuurders te leren kennen.”

Gezond

Ook waarnemend burgemeester Wiersma is enthousiast over de wandeltocht. Zo enthousiast dus dat hij het eerste startbewijs kocht. “Voor de naamsbekendheid van het gebied is het heel mooi. Er komen zo’n 5000 wandelaars op af, en niet alleen vanuit het gebied zelf. Dat is goede promotie. En voor onszelf is het ook mooi, je ziet als je wandelt de omgeving op een andere manier. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel zou zijn gekomen. Daarnaast is het een mooie manier om te laten zien hoe gastvrij het Westerkwartier is. En het is nog gezond ook!” Thema van de Struuntocht dit jaar is: ‘Vier door het Westerkwartier.’ Daar is voor gekozen om verschillende redenen, legt Voorzitter Van der Vaart uit: “Het heeft te maken met het samenkomen van de vier gemeenten in de nieuwe gemeente Westerkwartier, én we vieren dit jaar ons eerste lustrum. Van der Vaart heeft aankomend burgemeester Van der Tuuk ook gevraagd om mee te lopen. “Het leek ons een heel leuk idee dat de nieuwe burgemeester van het Westerkwartier ook mee zou lopen, dus ik heb hem opgebeld. Het leek hem zelf ook erg leuk om mee te doen, maar helaas was hij net op vakantie op dat moment. Er zijn nog een paar honderd kaarten over, en het is een prachtige route, dus ik zou vooral zeggen: geef je op!”

Of het voltallige college en iedereen van de gemeenteraad mee gaan lopen, weet burgemeester Wiersma niet, maar één ding weet hij zeker: “Ík ga in ieder geval meedoen!”