Officieel afscheid Uniek N.O.P. Concours Hippique Buitenpost

0
5086

BUITENPOST – Succespaard Uniek N.O.P. van para-dressuuramazone Rixt van der Horst zal woensdag 7 augustus officieel afscheid nemen van het publiek tijdens Concours Hippique Buitenpost. Van der Horst zal met haar 18-jarige ruin een dressuur-clinic geven, met na afloop een bijzondere ceremonie waarbij wordt teruggekeken op de prachtige carrière van Uniek N.O.P., samen met de mensen die hier een grote rol in hebben gespeeld.

Vier jaar geleden gaf Van der Horst met Uniek N.O.P. een demonstratie over topsport in de paradressuur tijdens Concours Hippique Buitenpost. Toen lieten zij al een indrukwekkende impressie achter bij het publiek over de paradressuur. Inmiddels kan Van der Horst met Uniek N.O.P. terugkijken op een zeer succesvolle carrière in de paradressuur. Sinds 2013 vormt Van der Horst een combinatie met Uniek N.O.P., mogelijk gemaakt door het Foppe Fonds. Binnen een korte tijd reden zij in het B-kader. Van der Horst en Uniek N.O.P. groeiden tijdens de Wereldruiterspelen 2014 in Caen uit tot het gouden boegbeeld van de Nederlandse Para dressuurruiters.

Ze wonnen maar liefst twee individuele gouden medailles en bereikten met het team zilver. Het jaar daarop werd Van der Horst verkozen tot Rabo Talent van het Jaar 2014. De combinatie bleef presteren en behaalde tweemaal goud op de Europese Kampioenschappen in Deauville 2015. Inmiddels vormt Van der Horst een combinatie met de merrie Findsley N.O.P. en zijn alle pijlen gericht op de Paralympische Spelen in Tokyo 2020. Het publieke afscheid van Uniek N.O.P. vindt plaats tijdens de 66e editie van Concours Hippique Buitenpost. Hét hippisch evenement voor jong en oud waarbij de paardentopsport centraal staat.

Ook dit jaar heeft het concours een gevarieerd programma met vier nationale kampioenschappen. Het totale programma heeft meerdere spectaculaire onderdelen, met verscheidende spring- en tuigrubrieken. Uiteraard wordt er ook weer gestreden om de Grote Prijs van Buitenpost, zijn er meerdere jeugdrubrieken met deelnemers uit de regio, Friese tuigpaarden onder het zadel en een harddraverij show. Het aanvangstijdstip is 12.00 uur, waarbij het afwisselende programma doorloopt tot 21.00 uur. Het publiek kan plaatsnemen op de tribune die overdekt is indien de weersomstandigheden daarom vragen.