inBeeld: Roelf Postma

0
698

GRIJPSKERK – Een heuse Western in het wilde westen, wie wil dat nou niet zien? Binnenkort komt er een heuse western naar het wilde Westerkwartier. Noar Huus is een openluchtspektakel met drie disciplines: muziek, toneel en dans. De muziek voor het theaterstuk werd gemaakt door Roelf Postma, muziekdocent bij kunstbedrijven Westerkwartier. “Het is een heel interessant project, en om de muziek te creëren kwam ik al snel uit op Amerikaanse country en swamp. Vervolgens ben ik gaan kijken hoe de muziek hier in het Westerkwartier daarmee valt te combineren. We hebben hier natuurlijk een blaascultuur en een rijke koortraditie, en ook de accordeon en de trekzak zijn in het gebied van oudsher erg populair. Daarmee is het gelukt iets heel moois te creëren. Een muziekstuk begint voor mij vaak bij een simpele melodielijn. Als ik die eerste lijn eenmaal heb, dan volgt de rest van het nummer vrij snel.” De muziek in Noar Huus wordt gespeeld door een gelegenheidskoor en een gelegenheidsorkest. “Ik was echt verbaasd over het niveau van de zangers en muzikanten, dat was enorm hoog.” De première van theaterstuk Noar Huus is op vrijdag 20 september en vindt plaats midden in het weiland op de Maarsdijk in Niekerk.