Niels Rollingswier, voorzitter Schuttersvereniging Zuidhorn

0
717

Zelf ben ik nog maar vrij kort lid, ongeveer een jaar nu.  Op het moment dat dat ik bij de club kwam, was de vereniging eigenlijk op sterven na dood. Toen waren er vijf leden, en de club stond toen op het punt om zichzelf op te heffen. Er was op dat moment dringend een secretaris nodig, en dat heb ik toen op me genomen. Vrij snel daarna trad de toenmalige voorzitter terug en moest er een opvolger komen. We hebben toen overlegd met de penningmeester en het was de snelste keuze dat ik dat werd. Het bestuur bestaat op dit moment uit drie leden, maar de eerstvolgende schietavond gaan we een nieuw bestuur kiezen. Alles wordt dan opengegooid, en dan zal er weer een vijfkoppig bestuur zijn hopelijk. Ik zal me dan weer kandidaat stellen, en als er dan geen andere leden zijn die voorzitter willen worden zal ik het weer op me nemen.

Het ledenaantal is in het afgelopen jaar meer dan verdubbeld: we hebben nu twaalf leden. Die groei hebben we te danken aan de acties die we hebben georganiseerd als vereniging, waardoor er weer wat meer animo voor de club is ontstaan. We hebben toen gezegd: als we wat willen, moeten we er wat van maken. En dat is gelukt. Normaal schieten we iedere donderdag avond van september tot en met april, en dan is er officieel een zomerstop bij alle schietverenigingen. Om dan toch nog een beetje actief te blijven, schieten wij dan nog een keer per maand. Vier keer per jaar gaan we als vereniging naar wedstrijden in het Westerkwartier, dat is erg leuk om te doen. We horen nog niet tot de top, en doen het eigenlijk ook voornamelijk voor het plezier. Maar we hebben wel een aantal goede schutters.

Hoewel de sport over gezien wordt als een mannensport, hebben we toch wel een groot aantal vrouwelijke leden: ongeveer een derde van onze leden is vrouw. De leeftijd varieert ook enorm onder de leden: ons jongste lid is negentien jaar, en ons oudste lid is de 81 net gepasseerd. We hopen in ieder geval de groei van het afgelopen jaar door te zetten, we kunnen nog tot ongeveer 20 á 25 leden doorgroeien. Als ik bij de volgende schietavond weer als voorzitter gekozen word, zal ik in ieder geval de komende drie jaar voorzitter blijven.