De man met de hamer – Rob Winkel

0
249

Voorzitter Hengel Club Noordhorn

Een jaar of twintig ben ik zelf inmiddels lid van de hengelclub. Wij zijn een vereniging met ongeveer 225 pasjesleden, waarvan 35 leden actieve wedstrijdvissers zijn. Het is nu mijn derde jaar als voorzitter. Er komt niet heel veel werk achter weg, maar ik vind het wel leuk om te doen. Het bestuur bestaat momenteel uit vijf man en dat loopt hartstikke goed. In het seizoen organiseren we een woensdag- en een zondagcompetitie. Dat we op de woensdagavond vissen dat doen we meer voor de wat jongere leden, maar ook voor de senioren en gepensioneerden. Op woensdag hebben de vissers een vrijehengelkeuze, en dan vissen we ’s avonds van zes uur ’s avonds tot 10 uur ’s avonds. Na de wedstrijd is het dan tijd voor iedereen om te gaan opruimen te wegen en te tellen. We starten de woensdagcompetitie rond mei, omdat de avonden dan wat langer worden. De zondagcompetitie begint meestal in april, dan wordt er van half acht ’s ochtends tot half een gevist. De eindstreep van het seizoen is 21 september. Dan wordt ook bekend gemaakt wie over het gehele seizoen de meeste of grootste vissen gevangen heeft. We hebben afgesproken dat je van de tien wedstrijden twee mag missen, of je je twee laagste scores mag wegstrepen, als je alle keren hebt mee gevist. Ik schat zo dat de verdeling man-vrouw binnen de club als 75-25% verdeeld is, en daar zijn we meer dan tevreden over. Ook het aantal leden blijft groeien, met wekelijks een tot twee nieuwe leden. Vroeger moest dat allemaal met papier, maar nu gaat alles via het internet, zo hebben we er geen omkijken meer naar. We hebben veel pasjesleden, er is veel jeugd dat aan karpervissen doet, maar we hebben ook roofvissers. Een keer per jaar hebben een vergadering van de 35 actieve leden, waar dan ook de prijsuitreiking plaatsvindt. Zolang ik er plezier aan beleef, blijf ik nog wel even voorzitter. Het belangrijkste voor mij, maar ook voor onze leden is dat we er met zijn allen plezier in hebben. Ikzelf doe het met alle liefde, het is echt een hobby voor me. Er zijn ook jongen die vissen het liefst vier dagen in de week. Als ik een dag in de week vis, vindt mijn vrouw het al veel.