inBeeld – Bob Heidema

0
216

ZOUTKAMP – Zaterdag 31 augustus zal Bob Heidema in de Oude Kerk in Zoutkamp een optreden geven. Heidema is vooral bekend van de Groningse Bluegrass formatie ‘Stroatklinkers,’ waar hij als zanger, gitarist, componist en tekstschrijver muziek maakt en schrijft. Zo schreef hij destijds het lied ‘Zoltkamp’. Bij de herdenking van 50 jaar afsluiting Lauwerszee op 23 mei  in Zoutkamp werd dit lied nog door de schoolkinderen van SWS de Zoutkamperril gezongen. Naast zijn optredens met de Stroatklinkers treedt Heidema ook solo op met het programma ‘Allain’. Op zijn gelijknamige solo-cd staan allemaal verschillende nummers die Heidema zelf geschreven heeft. Het zijn stuk voor stuk nummers met een eigen geluid; gevoelige nummers, maar ook humoristische liedjes. Het optreden in Zoutkamp vindt plaats in de Oude Kerk op zaterdag 31 augustus om 20.00 uur. “Dit kleine, sfeervolle kerkje leent zich uitstekend voor mijn muziek”, aldus een enthousiaste Bob Heidema. “Het is een langgekoesterde wens van mij om weer een keer in Zoutkamp op te treden.” Naast nummers van de CD Allain zullen ook nummers van de Stroatklinkers te horen zijn en natuurlijk ontbreekt het lied ‘Zoltkamp’ ook niet deze avond. Kaarten à € 10,- zijn te bestellen via 06-53384370 of via e-mail aan decibel@hetnet.nl.