InBeeld – John Orie

0
193

BUITENPOST – Een mooie ontwikkeling voor It Koartling in Buitenpost. Onlangs is John Orie (40) uit Buitenpost benoemd tot nieuwe voorzitter van het sociaal-cultureel centrum. Het bestuur van It Koartling is ontzettend blij met het aanstellen van Orie, aangezien vele organisaties moeite hebben om vrijwilligers te vinden en al helemaal als het bestuursleden betreft. In het dagelijks leven is Orie teamleider bij een zuivelreus in Leeuwarden. Orie volgt met zijn voorzitterschap Iqbal Aslam op, die sinds 10 februari 2015 de functie van voorzitter bekleedde. De komende weken is het voor belangstellenden mogelijk om de nieuwe voorzitter te ontmoeten en kennis met hem te maken. John raakte onmiddellijk onder de indruk van wat er door de vrijwilligers wordt gedaan en van alles wat daarnaast in It Koartling plaatsvindt. “Er heerst een heel positieve sfeer en iedereen staat open voor samenwerking”, vertelt de voorzitter. “De contacten zijn goed en er worden positieve beslissingen genomen in het belang van de totale gemeenschap. Het is heel mooi om te zien hoe It Koartling zich inzet voor een goede leefbaarheid en voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Door die actieve aanwezigheid op het ‘voorliggende veld’ van het sociaal domein hoefde ik niet lang na te denken over de vraag of ik voorzitter wilde zijn”. Orie kijkt ontzettend uit naar de mooie uitdagingen die hem te wachten staan.