Zeehondentocht naar de Engelsmanplaat

0
155

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum aan de Reitdiepskade in Zoutkamp organiseert op zondag 8 september een unieke zeehondentocht naar de Engelsmanplaat met de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros. De afvaart is om 9.00 uur en de tocht gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog). De bemanning vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Onderweg naar de Engelsmanplaat kunnen de aanwezigen zeehonden kijken. Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen (mits de omstandigheden dit toelaten). Om 16.00 uur doet het schip weer aan in Zoutkamp. Een vaartocht inclusief koffie/thee, koek/cake en een gebakken visje kost €42,50 per persoon. Er kunnen maximaal twaalf passagiers meevaren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via telefoonnummer 06-39349874 of per e-mail: zk4@visserijmuseum.com. De tocht gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen en onder goede weersomstandigheden.