Kinderen uit Lutjegast maken versieringen voor Struuntocht

0
345

“De vrolijkheden zijn een extra aanmoediging voor de struners”

LUTJEGAST – De voorbereidingen voor de vijfde editie van de Abel Tasman Struuntocht zijn al weken, maanden en zelfs jaren aan de gang. Het bestuur van de Struuntocht heeft hard haar best gedaan om een geweldig evenement voor de deelnemers te creëren. Maar niet alleen het bestuur, ook de driehonderd vrijwilligers spelen een belangrijke rol om er een waar spektakel van te maken. En dan nog de sfeer. Hoe zorg je ervoor dat de route, pleisterplaatsen en feesttent er vrolijk uitzien? Laat dat maar aan de kinderen uit Lutjegast over. Zij hebben vele, prachtige versieringen gemaakt.

“De kinderen hebben fantastische dingen gemaakt”, vertelt Baukje Notebomer, één van de vrijwilligers. “We hebben in de zomervakantie een hele ochtend in ’t Kompas in Lutjegast gezeten om attributen te versieren. En dat is gelukt. Zo hebben we zo’n twintig paraplu’s van diverse decoraties voorzien, zijn er twintig canvasdoeken opgevrolijkt en hebben de kinderen twee spandoeken gemaakt. De vrolijkheden zijn bedoeld als extra aanmoediging voor de struners”. De versieringen komen tijdens de Abel Tasman Struuntocht op verschillende plekken te hangen. “Hiermee decoreren we het evenemententerrein, de feesttent en een deel van de route”, gaat Notebomer verder. “De vijftien aanwezige kinderen hebben heel goed hun best gedaan om iets moois te maken. Ze waren aan het werk als echte kunstenaars. Prachtig om te zien!”

Notebomer is als vrijwilliger van de Abel Tasman Struuntocht nou betrokken bij de wandeltocht. Zelf loopt ze echter niet mee. “Ik vind het wel een geweldig evenement hoor”, laat Notebomer weten. “Maar wandelen is niets voor mij. Ik heb gedurende de dag andere taken om het de deelnemers naar de zin te maken.” Notebomer kijkt terug op een geslaagde knutselochtend in ’t Kompas en hoopt uiteraard op een fantastische editie van de struuntocht. “Aan het werk van de kinderen ligt het in elk geval niet. Hun prachtige werken zijn aanstaande zaterdag op verschillende plekken te bewonderen”, besluit Notebomer.