Grootste 2e divisie zege ooit voor heren TTV Buitenpost 1

0
125

BUITENPOST – Afgelopen zaterdagmiddag begonnen Peter Verweij, Jaap van Tijum, Arnoud Hofman en Thomas Kuijer aan de tweede competitieronde van het landelijke tafeltennisseizoen. Zij troffen in Disnierats 1 uit Hoorn een tegenstander met zelfvertrouwen. Een week eerder wonnen Sjoerd Bek, Stefan Heijnis en verdediger Michel Laroo namelijk met maar liefst 10-0 van hekkensluiter Vriendenschaar 2 (Gouda).


Hofman startte zaterdag voor het eerst in de basis. In het vertrouwde Buitenpost was hij in zijn element. Met enkele harde klappen gaf hij al zijn tegenstanders het nakijken. De geroutineerde van Tijum zorgde ook voor drie punten, maar dat waren er bijna ‘slechts’ twee geweest. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij Heijnis net op tijd van het lijf te houden. Trainer, coach en speler Verweij leed zijn eerste nederlaag in Friese dienst. Zijn wedstrijd tegen de listige Bek ging verloren. Samen met vaste dubbelpartner Kuijer zorgde hij echter alsnog voor een monsterscore: 9-1.
Het Buitenposter-vlaggenschip is inmiddels opgeklommen naar een tweede plaats in de competitie. Daarmee voldoet het team voorlopig aan de doelstelling; lijfsbehoud is weer een stap dichterbij, maar ook de koploper is nog in beeld. Over twee weken staat de sleutelwedstrijd tegen lijstaanvoerder Hilversum op het programma. Dan zal blijken of Buitenpost zich echt kan mengen in de titelstrijd.