InZicht viert de Dag van de Gastouder

0
142

STREEK – Op de derde donderdag in september is het elk jaar de Dag van de Gastouder. Zo ook afgelopen donderdag. Op deze dag was Gastouderbureau inZicht on tour met voor iedere gastouder een bijzonder smakelijke verassing. De chocolade was een welverdiende blijk van waardering van inZicht.. Voor de gastouders was het bovendien fijn om een dag in het zonnetje gezet te worden, door ouders, kinderen en het bureau. Naast de verrassing werden er verder bijeenkomsten gehouden over ‘kinderen en emoties’. Het is de kunst om ruimte te geven aan emoties, maar ook grenzen stellen aan gedrag. De bijeenkomsten gaven volop stof tot discussie. “Geef de emoties die kinderen ervaren woorden en leer ze hoe ze dit kunnen uiten”, laat Grietje Bouma van inZicht weten. “Bespreek de dag en stel samen het ´weerbericht´ samen van die dag. In de ochtend kan het zonnig zijn geweest (blij) maar in de middag kwam er een onweersbui (boos) voorbij. Leren om gevoelens te accepteren en hoe hier mee om te gaan. Iedere emotie heeft een functie, we hebben ze allemaal nodig”. Chocolade past volgens inZicht bij iedere emotie en kwam bij dit onderwerp dan ook goed van pas.