Vele aanmeldingen voor kennismaking met Ard van der Tuuk

0
85

STREEK – Morgen, woensdag 2 oktober, wordt Ard van der Tuuk officieel gepresenteerd als burgemeester van de gemeente Westerkwartier. Om met hem kennis te maken worden er de komende weken diverse kennismakingsbijeenkomsten georganiseerd door de gehele gemeente Westerkwartier. Daarbij laat de burgemeester zich graag verrassen. Inwoners van de gemeente konden zich tot 1 oktober aanmelden voor de bijeenkomsten. Hier zijn meer dan honderd reacties op gekomen.

“We zijn blij verrast door de vele aanmeldingen”, laat Joost Tanasale, communicatieadviseur van de gemeente Westerkwartier, weten. “We wisten niet precies wat we konden verwachten, maar dit aantal is wel echt boven verwachting. Het is ook mooi dat mensen zich vanuit het hele gebied hebben aangemeld. Niet alleen individuen hebben zich ingeschreven, maar ook scholen, zorginstellingen en bedrijven. Harstikke leuk!” De eerste kennismakingsbijeenkomst staat gepland op 16 oktober. Wat precies het programma wordt is nog niet bekend. Dat is afhankelijk van de route van de kennismakingstour. “Het kan best zijn dat we mensen moeten teleurstellen, door de grote belangstelling. Maar we doen natuurlijk ons uiterste best om bij zoveel mogelijk geïnteresseerden langs te komen”, aldus Tanasale.

Aanstaande woensdag is de installatie van Van der Tuuk als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Westerkwartier. Tussen 19.00 en 21.00 uur is de feestelijke receptie voor alle inwoners waar men Van der Tuuk, maar ook zijn vrouw Anja, de hand kan schudden en feliciteren. De receptie vindt plaats in ‘De Postwagen’ te Tolbert. Voorafgaand aan de receptie is tussen 16.00 en 17.00 uur een buitengewone raadsvergadering. Hiervoor is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.