Honden, katten, cavia’s en alpaca’s tijdens Huisdierenshow in Oldekerk

0
103

OLDEKERK – Afgelopen woensdag was de jaarlijkse Huisdierenshow bij Terra Oldekerk. Honden, katten, cavia’s, kippen en zelfs alpaca’s waren gedurende de dag te bewonderen. Jong en oud kon zijn eigen huisdier opgeven en professioneel laten keuren. Hierbij werd gelet op onder andere de conditie en de verzorging van de dieren. Bovendien kregen de aanwezigen adviezen en tips om hun huisdier nog beter te verzorgen. In de verschillende huisdiercategorieën waren bovendien diverse prijzen te winnen. Nieuw dit jaar was de aanwezigheid van Terra Next & Terra mbo Groningen met de opleiding Food Innovation and Lifestyle. Zij kwamen presentaties geven over onder andere duurzaamheid en hun opleiding. De lokalen van Terra Oldekerk waren tijdens de Huisdierenshow niet alleen met dieren gevuld. Een aantal leerlingen stelde hun eigen modelboerderij op, wat eveneens beoordeeld werd door een jury. Daarnaast kwamen er onder andere roofvogels en konden kinderen zich laten schminken. Een prachtige dag in het teken van Dierendag.