Man met de hamer – John Orie

0
98

Voorzitter It Koartling
BUITENPOST –
“Sinds 18 juni 2019 ben ik voorzitter van It Koartling in Buitenpost. Hiermee volgde ik mijn voorganger Iqbal Aslam op, die sinds februari 2015 het voorzitterschap vervulde. It Koartling is in de regio bij veel mensen bekend. Een groot deel van hen koestert warme herinneringen aan de tijd dat zij als kind of jongere in het sociaal-cultureel centrum kwamen. Anderen kennen het vanwege deelname aan een cursus of workshop of één van de vele andere activiteiten die door It Koartling worden georganiseerd. Onze organisatie draait volledig op vrijwilligers. Samen zorgen wij ervoor dat er van alles te doen is, dat iedereen zich welkom voelt en dat alles op rolletjes loopt. Bij It Koartling heerst een heel positieve sfeer en iedereen staat open voor samenwerking. De contacten zijn goed en er worden positieve beslissingen genomen in het belang van de totale gemeenschap. Het is heel mooi om te zien hoe It Koartling zich inzet voor een goede leefbaarheid en voor de kwetsbare mensen in de samenleving. Ik vind het fantastisch om voorzitter te mogen zijn van It Koartling. Als bestuur willen we in de toekomst de belangstelling van kinderen meer proberen vast te houden en hen beter bereiken. Ik vind het heel belangrijk dat alle jongeren hun talenten kunnen ontwikkelen en volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. Sociaal-cultureel werk stimuleert jongeren om zich veilig te ontwikkelen tot zelfstandige en redzame mensen. Daarnaast zullen we nog meer aan de weg moeten timmeren. Buitenpost is namelijk een dorp met veel import, waardoor It Koartling bij velen nog tamelijk onbekend is. Zelf ben ik ook ‘import’ en kwam pas later achter het bestaan van It Koartling. Een ander punt van aandacht is de samenwerking met verschillende organisaties in de regio. Men denkt dat de organisaties ieder op een eigen eilandje zitten, maar daar komt nu gelukkig wat verandering in. Iedereen wil steeds meer met elkaar samenwerking en dat is een hele positieve ontwikkeling. Aan deze zaken proberen we de komende tijd te gaan werken. Ik zou het verder fijn vinden als er meer mensen belangstelling tonen voor een functie in het bestuur. Het gaat om boeiend en belangrijk werk en het geeft je veel voldoening. Ik vind het zelf ook prachtig om te doen en onderdeel uit te maken van zo’n geweldige organisatie van mensen”.